SKS na najvećem europskom speleološkom skupu

Dvoje članova Speleološkog kluba Samobor (S. i N. Buzjak) je, zajedno s predstavnicima našeg matičnog Hrvatskog speleološkog saveza i predstavnicima Komisije za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza, sudjelovalo na skupu Eurospeleo Forum 2018. Skup je održan od 23. do 26. 8. u gradiću Ebensee u Austriji u organizaciji Europske speleološke federacije (FSE), Austrijskog speleološkog saveza i Verein für Höhlenkunde Ebensee. Bila je to prilika za vidjeti novosti iz svijeta speleologije s obzirom da je na skup došlo gotovo 700 speleologa iz 40 država sa 6 kontinenata.

N. Buzjak je održao predavanje “Geotouristic potential of caves – example of Veternica Cave (Medvednica Nature Park, Croatia)”. Kao delegat Hrvatske u svojstvu predsjednika Hrvatskog speleološkog saveza je, zajedno s T. Barišićem (KSHPS), sudjelovao na generalnoj skupštini Europske speleološke federacije. Više o skupu čitajte na stranicama Hrvatskog speleološkog saveza.

Delegacija Hrvatskog speleološkog saveza: Dino Grozić, Lovel Kukuljan, Dolores Hribar, Neven Šuica, Nenad Buzjak i Suzana Buzjak.

Updated: 21. prosinca 2018. — 11:25 pm