Samoborci na najvećem europskom speleološkom skupu

Dvoje članova Speleološkog kluba Samobor (N. i S. Buzjak) je, zajedno s predstavnicima našeg matičnog Hrvatskog speleološkog saveza i speleolozima iz Komisije za speleologiju Hrvatskog speleološkog saveza, sudjelovalo na Eurospeleo Forumu 2018. koji je održan od 23. do 26. 8. 2018. u gradiću Ebensee u Austriji. Radi se o najvećem skupu speleologa u Europi koji su organizirali Europska speleološka federacija (FSE), Austrijski speleološki savez i Verein für Höhlenkunde Ebensee. Bila nam je to izvrsna prilika vidjeti visoke dosege speleologa iz cijelog svijeta s obzirom da je došlo gotovo 700 sudionika iz 40 država sa 6 kontinenata.

N. Buzjak je održao predavanje “Geotouristic potential of caves – example of Veternica Cave (Medvednica Nature Park, Croatia)” te je, kao predsjednik Hrvatskog speleološkog saveza i nacionalni delegat, zajedno s T. Barišićem (KS HPS) sudjelovao na Generalnoj skupštini Europske speleološke federacije.

Opširnije o skupu čitajte na stranici Hrvatskog speleološkog Saveza.

Tekst Nenad Buzjak

Delegacija Hrvatskog speleološkog saveza: Dino Grozić, Lovel Kukuljan, Dolores Hribar, Neven Šuica, Nenad Buzjak i Suzana Buzjak.

Updated: 21. prosinca 2018. — 11:14 pm

Copyright © Speleološki klub Samobor. Sva prava pridržana.

Frontier Theme